Zdobenia torty sa už nemusíte báť! Skvelé rady pre začiatočníkov

Pripravujete torta pre oslávenca? Chcete, aby bol nadšený nielen jeho chuťou, ale aj nazdobením? Lenže ako potiahnuť tortu marcipánom?

Ako na techniku ​​zdobenia torty maslovým krémom? Zvládnem to, aj keď nie ste vyučený/á cukrár(ka)?

ZDOBENIE TORTY - OBSAH ČLÁNKU

Všetky techniky zdobenie torty a poťahovanie cukrovými alebo maslovými hmotami majú jedno spoločné – rozhodujúcou mierou sa podieľajú na výslednom vzhľade a dojme.

Čo si teda musíme postrážiť a aké pomôcky na zdobenie torty potrebujeme?

  • Aby boli steny tortového korpusu rovné, musíme ich začistiť zmesou odrezkov korpusu a maslového krému.
  • Pod poťahovacou hmotou je dobré použiť napr. maslový krém. Podľa chuti môže byť dochutený – napríklad  pudingom.
  • Čím starostlivejšie máte tortu pripravenú a potiahnutú krémom, tým je potom ľahšie poťahovanie cukrárskou hmotou.
  • Tortu je vhodné nechať 1 deň vychladiť – lepšie sa potom poťahuje.
  • Prácu výrazne uľahčujú pomôcky na zdobenie torty: ​​otočné podnosy, cukrárske stierky, cukrárske nože, formy a mnoho ďalšieho.

Technika zdobenia torty maslovým krémom

  • Maslový krém na bok torty nanášame paletovým cukrárskym nožom tzv. pádlovacím pohybom.
  • Začistíme cukrársku stierkou.
  • Opravíme chýbajúci a nadbytočný krém.
  • Nanesieme časť krému na hornú plochu torte.
  • Stierkou zarovnáme.

Hneď teraz sa pozrite na presný online video návod ako natierať krém a ako potiahnuť tortu marcipánom.

zdobenie torty
Technika zdobenia torty maslovým krémom na otočnej tácke - videonávod

V kurze vám skúsená cukrárka odpovie aj na tieto otázky

  • Ako farbiť fondánové hmoty gélovými farbami?
  • Aké výhody majú gélové potravinárske farby?
  • Prečo je dobré nechať nafarbenú hmotu aspoň hodinu odležať?
  • Ako vyvaľovať a čím podsypávat hmotu?
  • Ako veľký priemer placky vyvaľkať, aby vystačila na moju tortu?
  • Na akú hrúbku hmotu vyvaľkať?
  • Aká je správna poloha hladítka k správnemu vyhladeniu hmoty?

V kurze zdobenia torty sa navyše naučíte

  • drobné biele kvietky a lístky z marcipánovej hmoty
  • lepiť marcipánovú hmotu pomocou alkoholu
  • ako zabezpečiť, aby mašľa držala tvar
  • kompletizáciu torty
  • torty pre rôzne vekové kategórie
  • detskú tortu s medvedíkom
  • romantickú tortu
    veselú štvorcovú tortu
  • slávnostný zákusok
  • a mnohé ďalšie dekoračné techniky

(Pre získanie lekcií ZADARMO stačí iba vykonať BEZPLATNÚ registráciu a VYPLNIŤ e-mail a heslo, ihneď Vám budú videá sprístupnené)

„Dobrý deň, veľmi ma potešilo a tiež prekvapilo, že som objavila Váš podrobný a výborne dopodrobna vysvetlený videokurz, vďaka ktorému sa môžem pustiť do zdobenia torty.“

Téma: Vytvorenie vlastnej originálnej torty s krásnym zdobením. Kurz Vás prevedie postupom krok za krokom.
Určené: Pre všetky ženy a mužov, ktorí chcú mať krásnu tortu, upečenú vlastnými silami.
Dĺžka: 10 lekcií, jedna lekcia zhruba 40 minút
Lektor: Zdeňka Michnová

Ako ozdobiť tortu - popis kurzu:

Ponoríme sa do tajov všetkých cukrárov a cukrárok. Vytvoríme si výrobky, ktoré budú neodolateľné, krásne a ich chuť bude vynikajúca.

Naučíme sa zdobiť torty niekoľkými technikami a aj vďaka základnej dekoračnej technike vytvoríme mnoho variantov tvarov a možností ako zdobiť torty. Nazdobíme si tortu pre každú príležitosť.

Najdôležitejšou prácou pri tvorbe toriet je mať potiahnutú tortu fondánom bez bublín a trhlín a to v úplne hladké podobe. Výukové videá nás naučia začisťovať tortu pomocou stierky, dosiahneme tak vynikajúce výsledky a budeme mať krásne vyhladenú tortu.

Predstavíme Vám rôzne techniky na zdobenie tort, napr. farbenie, modelácia kvetov, práca s cukrovou hmotou a na záver si vysvetlíme čo je to kráľovská glazúra.

Čo je to torta?

Sladká pochutina používaná pri príležitostiach rôznych osláv. Vyrába sa najčastejšie z cesta, ktoré sa po upečený rozreže na pláty a tie sa potom k sebe zlepujú.

Zlepovať môžeme krémy, medom, čokoládou i marmeládou. V dnešnej dobe sa robia torty s rôznymi tvarmi od kruhov, štvorcov alebo obdĺžnikov, srdiečok alebo podkov.

Fantázii sa medze nekladú. Torta býva ozdobená nejakou ochutenou polevou aj ovocím. Môžeme mať niekoľko poschodové torty a vždy s inou príchuťou. Na narodeninové torty sa dávajú sviečky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ing. Dávid Škola
Ing. Dávid Škola

Zakladateľ projektu. Venujem sa recenzií produktov už dlhší čas, vždy daný produkt sám vyskúšam, detailne preštudujem všetko o danom produkte a až potom napíšem recenziu. Mojím hlavným cieľom je vyriešiť zákazníkov problém a tak pristupujem aj k písaniu recenzií.